Vansbrosimmet

Ja, mycket ska man vara med om!! Jösses vad häftigt det var att simma Open Water. Vansbrosimmet är ju något helt annat än att ligga och simma gott i sjöar och vattendrag ensam i kvälls- eller morgonsol!

Som gammal simmare så tänkte jag att jag nog borde kunna simma under 49 minuter, och om jag snittade 1 min och 30 sek/100m, så skulle jag ju kunna simma på 45 minuter... SÅ, då var det startgrupp 2 som skulle passa!

När jag kommer till Vansbro och läser mer om hur allt går till osv. så förstår jag att startgrupperna 1 & två har flytande start, vilket innebär att i startgrupp 2 är det flera hundra personer som ligger och flyter i vattnet bakom ett rep som lyfts när starten går. Detta gjorde mig ganska nervös, då jag förstår att det kommer att bli väldigt rörigt i vattnet i starten.

Så, Jag går i tidigt och tänker att jag ska ligga först och i mitten för att komma iväg från det värsta trycket, och samtidigt få bra push i medströmt vatten. Men, så blev det inte, när repet lyfts så dras alla in mot mitten, och jag tappade totalt kontrollen på min simning och trygghet i vatten. Får panik, och börjar simma bröstsim för att hålla mig ovanför vattenytan. Rackarns... Men, kommer runt kröken efter ca 200m, och då er det värsta trycket och jag kan simma på med crawl. Då hade jag hamnat ganska långt bak av de jag startade med, och fick det jag gillar allra mest... - JAGA! =) I övrigt gick det smidigt och lätt, och jag avslutade på tiden 47 minuter och 27 sekunder, får väl vara OK! Är nu väldigt sugen på fler simlopp i öppet vatten, det var riktigt kul!

Vansbro gav mig också många nya insikter och mycket inspiration till fortsatt eventarbete inom motion och hälsa - håll ögon och öron öppna för spännande nyheter i Karlskoga framöver!!!

Tack även denna gång till alla härliga personer som stöttat, peppat, ordnat och grejat för att det ska gå så smidigt som möjligt! OCH, måste också tillägga att jag är MER ÄN IMPONERAD av min andra hälft som efter fyra simpass (sedan simskolan i årskurs två...) i Möckeln lyckas ta sig igen Vansbrosimmet - det är en helt fantastisk PRESTATION!!